Rembert verlaat met opgeheven hoofd BvB

geschreven
8 months ago
Laatste update
8 months ago
683 x bekeken

Rembert Torhout heeft zich gisteren geweerd tegen Knack Roeselare, maar het heeft niet mogen baten. Roeselare heeft zich voor eigen publiek zonder veel problemen geplaatst voor de halve finale van de Beker van België. De match was het einde van een nostalgisch tweeluik tussen Torhout en Roeselare. 

Kapitein Keirsebilck zei voor de match dat vooral receptie en opslag het grote verschil vormen tussen Torhout en Roeselare. Ook de grote zaal was voor de spelers van Torhout even wennen. “Wij spelen in en kleine zaal, dus dit vormt nog een extra moeilijkheid”. 

Dat Torhout zich even aan de omstandigheden moest aanpassen werd pijnlijk duidelijk in de eerste set. Roeselare liep makkelijk uit naar een tienpuntenkloof. Mathijs Desmet maakte, toepasselijk voor set 1, de 25-14 na een foute receptie van Torhout.

Een ander beeld kregen we in de tweede set. De recepties waren beter en ook aanvallend en blokkerend ging het beter. Torhout kon lange tijd in het spoor van Roeselare blijven, maar moest de thuisploeg na de eerste technische time out dan toch laten lopen. Even leek ook set twee een afstraffing te worden, maar Torhout vocht als een leeuw en kon terugboksen tot 25-18.

Het ging in stijgende lijn voor Torhout, want ook in de derde set konden de bezoekers bij de landskampioen blijven en opnieuw moesten ze Roeselare na de eerste technische time out laten lopen. Roeselare kreeg de derde set echter niet cadeau. De thuisploeg zag Torhout nog naderen tot 24-21. Een driemanblok van Desmet, Coolman en Konings maakte een einde aan de match (3-0) en aan de bekercampagne van Torhout.

Geen verrassingen dus in de terugmatch van de Beker van België. Roeselare doet wat het moet en stoot zo, zonder veel energieverspilling, door naar de halve finale. Torhout verlaat de beker zonder setwinst, maar met opgegeven hoofd. 

Reacties

Creus: "Het voelt goed om terug in de vertrouwde zaal van Schiervelde te spelen. De eerste set was war minder, maar dat maken we dan weer ruimschoots goed in de derde. Vorige week hadden we een set van 19 punten en we wilden die overtreffen. Dan is het leuk dat je laatste set ook je beste is.

verslag Steffi Verheye, studente sportjournalistiek Howest

Foto's Knack Roeselare - Rembert Torhout (Jan Nolf)