Rembert - Lint: "Waar is de bal?"

geschreven
5 months ago
Laatste update
5 months ago
1227 x bekeken

Topmatch gisterenavond in de Torhoutse stedelijke sporthal tussen Rembert Torhout Heren en het tweede geklasseerde Tesla Lint.

Het was de thuisploeg die in de eerste set als een super teslabolide de punten verzamelde.  Zowel aanvallend als blokkerend zal alles snor met een 25-22 eindstand als gevolg.

De tweede set was ongemeend spannend met wisselend succes langs beide zijden.  Jammer genoeg viel de laatste bal aan de verkeerde kant voor de thuisploeg :  23-25.

In de derde herneming was het Rembert dat een vroege voorsprong vasthield tot aan het einde,  ook het verdedigend compartiment draaide op volle toeren zodat een driepunter binnen bereik zou komen : 25-19.

Echter,  dit was zonder de  arrogantie van de Lintse coach gerekend … bij een 4-0 voorsprong voor Rembert achtte hij zijn moment gekomen.   Blijkbaar was er een wedstrijdbal zoek en de coach vond er niet beter op om zonder vragen de reservebal weg te nemen van achter de markeerderstafel en naar de ballenrapers te gooien.  Discussie alom,  het arbitrale duo liet er zich aan vangen (was er geen Pecheur in de zaal ? J)  en inderdaad,  de set ging aan het kantelen….  Onze jonge ploeg kwam onder de indruk van het ervaren manoeuvre en weg waren de drie punten.  Voeg daar nog enkele dramatische niet gefloten toets- en netfouten van de bezoekers aan toe, en de bordjes stonden terug in evenwicht  16-25.

In de tie-break kon Tesla stand houden tot aan de kampwissel (8 – 6) maar het was Torhout dat daarna  de Tesla ter plaatse liet en als een raket naar de 15 punten snelde.  12-15 en een oververdiende winst voor onze jongens die zich herpakten na enkele minder fraaie vertoningen in de voorbije wedstrijden.  Proficiat aan het ganse team!

Door deze winst nestelt Rembert zich mooi op de zesde plaats en valt Lint wat van hun sokkel, ook omdat hun naaste achtervolgers de volle pot namen.

Hamvraag was echter na de match :      WAAR IS DIE BAL NU NAARTOE ???