U11: 7 vette jaren!!

geschreven
2 months ago
Laatste update
2 months ago
619 x bekeken

Seizoen 2011-2012
In het jaar 2011 stak er een sterke nieuwe lichting de neus aan het venster, geboortejaren 2001 en 2002. In de jongste jeugdcategorie (E-jeugd, preminiemen of U11 genaamd) was Rembert het winnen al een tijdje verleerd, maar plots ging het terug de goeie kant uit. Het aantal trainingsuren werd opgedreven, en op training werd hard gewerkt. Drill drill drill! Niet enkel voor de fun, maar om goed te worden! En het lukte, Rembert werd eindelijk nog eens provinciaal kampioen, moest de beker wel nog iets te vroeg verlaten, en werd op de Vlaamse kampioenschappen in Riemst 4de. Iedereen very happy, en nadat Jarne Andries er bij kwam, was voor deze lichting het hek van de dam. Eerst werden ze vice-kampioen van België bij de U13, en in 2016 schoten ze de hoofdvogel af met een fantastische Belgische titel in Bastogne bij de U15.
U11 provinciaal:

vlnr: Lukas Hoornaert, Jarne Geldhof, Seppe Vandaele, Seppe Rotty en Victor Debruyne

 

Rembert deed in 2011-2012 voor het eerst mee met de Sportline volleytoer. Het was een aangename kennismaking met deze competitieformule. We haalden in de hoogste reeks, 2.B, de provinciale finale, maar verloren met duidelijke cijfers. We hadden toen wel de smaak volledig te pakken!
2.B ere: Vlnr: Robbe Cuvelier, Hannes François, Victor Debruyne en Pieter Vandevijvere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seizoen 2012-2013
Van geboortejaar 2002 hadden we nog niet veel spelers. Er was buiten Victor en Hannes nog niemand die op provinciaal niveau kon meedoen. Voor de aanvulling van de kern van onze U11-ploeg putten we dan maar uit de ruime groep van 2003. Na een reeks initiatietrainingen tijdens de maanden mei en juni waren er heel wat nieuwe volleyballertjes gestart. En veel ervan waren mega-enthousiast.
 

°2002 was de eerste U11-ploeg van Rembert die de dubbel pakte. Provinciaal kampioen én bekerwinnaar. In de bekerfinale klopten we het Bredene van de broers Dubois voor een overvolle tribune met 3-0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de daaropvolgende Vlaamse kampioenschappen deed dit team wat niemand verwachtte. Ze klopten alle grote namen in het Vlaamse jeugdvolleybal en werden Vlaams kampioen! Hiermee was de rush van de Rembertjeugd naar de Vlaamse top definitief ingezet!

Vlnr Yaro Verhoye, Pieter Vandevijvere, Victor Debruyne en Hannes François.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat het nog mooier maakte is dat we ook in 2.B voor de eerste keer provinciaal kampioen werden:

Rond Emile Rousseaux zien we Dobrin Catteeuw, Charles Debruyne, Rune Hommez, Joppe Stragier en Gilles Declercq. Zij werden 4de in het Vlaams kampioenschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seizoen 2013-2014
Terwijl lichtingen 2001 en 2002 ondertussen furore maakten bij de U13 met eindwinst in de Champions League en zilver op het Belgisch kampioenschap, toonde 2003 dat het niet wou onderdoen voor deze succesvolle groepen.

Ook zij pakten de West-Vlaamse triple (kampioen 3-3 en 2.B, én bekerwinst).
In de Vlaamse kampioenschappen konden ze ondanks hun surplus aan gestalte lichting 2002 niet evenaren, en werden tweede achter Lizards Leuven.
Op de foto zie je vlnr Gilles Declercq, Dobrin Catteeuw, Joppe Stragier, Ebe Tanghe, Yaro Verhoye, Pieter Vandevijvere en Jitse Deketelaere.
We weten niet of er foto’s zijn van het Vlaams kampioenschap 2.B, en welke kleine boelekes er daar hun eerste stappen in de grote volleybalwereld zetten. Maar hoe dan ook was Rembert alweer de Westvlaamse vertegenwoordiger!

 

 

 

 

 

Seizoen 2014-2015
Geboortejaar 2004 is niet de grote toplichting van Rembert, nog steeds niet, maar toch halen ze in 2015 met behulp van °2005 de provinciale kampioenstitel binnen. Het daaropvolgende zilver op de Vlaamse kampioenschappen in Wetteren was onverhoopt maar oververdiend.

Vlnr Maxime Vinckier, Michiel Deblaere, Ebe Tanghe en Florian Haelewyn

Ook in 2.B werden we provinciaal kampioen, én haalden we zilver op het Vlaams kampioenschap!
We speelden daar met Milan Lens, Victor Deblaere, Thibault Hamerlinck, Lukas Van Wassenhove en Michiel Goddyn

 

Seizoen 2015-2016
Met de lichting 2005 bestormden we voor de zoveelste keer het Vlaamse jeugdvolleybal. Deze toen nog ruime maar vooral zéér getalenteerde groep haalde opnieuw de provinciale triple, en koppelde daaraan de titel van kampioen van Vlaanderen. Dat was na 2 zilveren medailles de bevestiging die we nodig hadden.
 

Vlnr Thibault Hamerlinck, Maarten vandevijvere, Charles Debruyne, Florian Haelewyn, Victor Deblaere, Michiel Deblaere

Ook met de 2.B werden we –alweer- provinciaal kampioen, en mochten we in Machelen meedoen met het Vlaams kampioenschap, waar we brons haalden.

 

Seizoen 2016-2017
Nog een seizoen waarin Rembert bij de U11 alles domineert, in heel Vlaanderen. Lichting 2006 is tot dan toe de ruimste en sterkste van Rembert en wint de provinciale beker, het provinciaal kampioenschap en het Vlaams kampioenschap. In het tornooi van het Vlaams kampioenschap in Helchteren kregen we zelfs in geen enkele set meer dan 15 punten tegen, hoe groot kan de dominantie zijn...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wouter Dubois, Victor Deblaere, Wout Kerckaert, Charles Debruyne en Lander Deketelaere

2.B wordt in 2017 opnieuw provinciaal kampioen, en kan in Machelen net geen goud halen. Het blijft het enige blanco vakje op het gigantische palmares van de U11 van Rembert. Enigszins normaal, want clubs die zowel bij 3-3 als 2.B provinciaal kampioen spelen mogen dezelfde spelers niet aan beide kampioenschappen laten deelnemen. Daarom kan Rembert in het Vlaams kampioenschap maar spelen met hun 6de tot 10de sterkste speler, en andere clubs met hun 5 beste. Dus is de behaalde zilveren medaille (de tweede na die van 2015) een super resultaat!

Vlnr Jitse Verbeke, Jorre Vandenberghe, Arnaud De Saedeleer, Milan Vannieuwenborgh-Fiems, Lowie Pirlet

 

 

 

Seizoen 2017-2018
Rembert U11 vindt al die titels ondertussen redelijk normaal, en lichting 2007 doet er nog een schepje bovenop. De eerste versie van de Champions League voor U11 wordt quasi foutloos gewonnen, we worden provinciaal kampioen, winnen de provinciale beker, en worden ook Vlaams kampioen zonder setverlies. Voor het derde jaar op rij!

Als klap op de vuurpijl realiseren we het onmogelijke, we worden ook Vlaams kampioen in 2.B.
Wat een weelde!!!!!!

Jitse Verbeke, Jona Rabaut, Bram Wyffels, Robbe Vanhaelemeesch en Cedric Boi

 

En nu…?
Deze vijfdubbele titel in 2018 is het orgelpunt van 7 fantastische jaren bij de U11 van Rembert. Een uitzonderlijke periode, die ons doet vergeten hoe moeilijk het eigenlijk wel is om ook maar één van deze vele resultaten neer te zetten, zeker in deze categorie. Wij zijn nl niet de enige die ambitie hebben. Alle grote clubs en jeugdwerkingen doen er alles aan om provinciale en Vlaamse titels te behalen.
Niet makkelijk om vol te houden, maar de volgende generatie staat gelukkig al vol enthousiasme klaar!!!!