historiek

Korte historiek van de vereniging

Het huidige Rembert ontstond in mei 1988 toen de net opgerichte tweede ploeg zich samen met de jeugd afsplitste van de ploeg die in ereklasse speelde.

Het was de bedoeling om zich voornaamelijk bezig te houden met een doorgedreven jeugdopleiding. Op die manier konden opgeleide jeugdspelers doorstromen naar de eigen eerste ploeg. In de loop der jaren werden alle reeksen doorzwommen, van 4de provinciale tot 1ste divisie. De ene promotie gebeurde dan ook sneller dan de andere, maar vooral aan de opleiding van de jeugd werd speciale aandacht besteed.

In mei 2000 werd terug een fusie tot stand gebracht tussen Rembert en de ploeg in ereklasse. Hoewel één club, bleven beide besturen aan hun eigen ploegen verder werken. Ook financieel bleven beide VZW's onafhankelijk. Het Rembertbestuur hield zich voornamelijk bezig met de tweede ploeg en met de rode draad binnen de club, nl. de jeugdopleiding. In 2000 werd gestart met een ploeg in 2de provinciale en na twee opeenvolgende jaren promoveren stonden we terug in 2de divisie. Talentvolle jongeren kregen de kans zich verder te ontplooien in deze reeks.

Na het seizoen 2005-2006 viel het doek over het Torhoutse ereklasse volleybal. Hierdoor werd Rembert vanaf het seizoen 2006-2007 terug de hoogst spelende volleybalploeg in Torhout.

Na vijf seizoenen in 2de divisie werden de eerste vruchten geplukt: kampioen en promotie naar 1ste divisie. Het seizoen daarop werd het kampioenschap binnengerijfd. Zodoende staan we nu met onze ploeg in eerste nationale. Naast kampioen in dat seizoen werd ook nog de beker Vercruysse gewonnen tegen Marke-Webis uit eerste nationale.

Dat we naast de eerste ploeg nog altijd druk bezig zijn met de jeugdopleiding, bewijzen volgende statistieken van de successen uit de voorbije jaren.

33x kampioen van West-Vlaanderen
25x winnaar beker van West-Vlaanderen
9x kampioen van Vlaanderen
4x winnaar beker van Vlaanderen
7x kampioen van België
2x winnaar Trofee Vercruysse